View Sidebar
Arbetsresor till när och fjärran

Arbetsresor till när och fjärran

01/08/2016 14:02Comments are Disabled

Världen har krympt de senaste årtionden, den har kommit mycket närmare än förr i tiden. I alla fall kan det kännas så med globalisering och utveckling som gjort att man nu sammarbetar med flera olika länder. Det är inte alls ovanligt att ha ett kontor i Asien och ett annat i Europa, med allt vad detta innebär.

716-4-utrikesresorEn konsekvens av att världen blivit mindre, så att säga, är att arbetsresorna går något längre nu för tiden. Man reser gärna ner till europeiska städer över en dag eller två och kanske en hel eller halv vecka om destinationen ligger lite längre bort. Folk har blivit vana vid att handskas med flyg och transport, det går som på räls till flygplatsen.

Utvidga kontakterna och destinationerna

Ett resultat av att antal resor ökat är att även möjligheterna blivit flera. Man måste inte ta sig till huvudstaden eller köra bil långt för att komma till och från flygplatsen. Det finns nu flera alternativ som flyger på mindre städer och flygplatser. Detta gör att det område som täcks av flygen har vidgats, vilket gör det lättare att möta de personer man vill se. Flyg enkelt och smidigt mellan Halmstad – Berlin med Sparrow Aviation.

Faktum är att ett antal företag baserar sina kontakter och sitt nätverk på att det är lätt att resa mellan olika länder. När det är tal om samarbete eller utvidgning så ser man först på huruvida det är praktiskt med resor och annan form av kommunikation.

Konferenser på rätt plats

En annan form av utrikesresor för företag som vuxit till sig de senaste åren är konferensresor. Det finns flera förmånliga resebolag, samt rimliga hotellpriser på plats, så en konferens utomlands kan ofta vara det bästa valet. Speciellt som många idag använder sig av dessa tillfällen att belöna eller uppmuntra sina anställda lite extra. Man håller ofta föreläsningarna en del av dagen och går sedan på stadsrundvandring eller har andra aktiviteter för sig på eftermiddagarna och kvällarna. Sparrow Aviation flyger mellan Kalmar – Berlin till förmånliga priser.

Att kombinera en konferens med spa eller annan form av relax är också populärt. Många hotell har speciella paket för detta, man bokar bara flyget och sedan sköter de om resten. Deltagarna bor på hotellet, konferensen hålls där och sedan är det bara att gå iväg till spa-avdelningen. Statistiken visar att denna typ av resor gör att tempot och stämningen på arbetsplatsen höjs med flera grader. Det blir lättare att komma närmare arbetskamraterna, vilket bidrar till ett gott samarbete till vardags också. Man får ofta tillbaka sin insats flera gånger om med ökad produktivitet och färre sjukskrivningar.

Väl planerade utrikesresor

Det gäller att planera väl, att välja både flyg och hotell med omsorg. Vilket bolag man ska flyga med kanske inte är det största problemet, många föredrar att ta det som flyger från den närmaste flygplatsen och som har rimliga priser. Många flygbolag har fortfarande servering, man bjuder sina passagerare på något lätt under resan. Hos lågprisbolagen får man betala för allt, från resväskor till smörgåsar.

Väl på plats kan det löna sig att ha en väl genomtänkt plan, speciellt om man vill hinna med lite mer än bara möten. Få tips på om hur du kan uppleva andra länder på andra sätt i den här artikeln från Expressen. Det finns så mycket att se och uppleva, och ibland är det de mindre kända attraktionerna som är de allra bästa. Har man ett avdelningskontor på plats och reser ofta så är det lättare att ta sig an en sak i taget. De lokala medarbetarna kan ofta komma med tips om trevliga matställen och aktiviteter som det annars är lätt att missa.

Rätt utrustning för företagets utrikesresa

Det kan underlätta resan om man packar på rätt sätt. Hemligheten här är att resa lätt men ändå ha alla bekvämligheter. Både resväskan och handbagaget bör ha hjul, det kan bli nog så tungt om man ska bära den tvärs över en flygplats. De allra viktigaste sakerna bör alltid finnas med inne i planet, även om det inte händer så ofta att en väska kommer bort så är det bäst att inte riskera något. Genom att packa ekonomiskt kan man få med sig allt, och ändå ha plats för presenter till familjen på hemresan.

Comments are closed