View Sidebar

Post Tagged with: mode

Bli moderiktigt med Dr Martens

Bli moderiktigt med Dr Martens

Det finns en hel del klassiska plagg, väskor och skor som aldrig går ur tiden. Det blir helt enkelt inte fel om du väljer att lägga ner några hundringar till på någonting du kan använda säsong efter säsong eftersom det ständigt är mode.

48-dr-martens-kängor-bootsIbland kan det vara vettigt att investera i ett par ordentliga skor. Delvis ska de vara hållbara men också snygga. Sedan får de så klart också gärna fungera från en säsong till en annan. Skorna ska vara tidlösa med andra ord.

Om du är lite trött på att gå i butikerna kan du spana in utbudet på nätet också. Sortiment.se har bland annat ett brett utbud av skor och kängor som du kan välja och vraka bland. Och gillar man klassiska skor är Dr Martens lågskor ett bra alternativ, här finner du dem: http://sortiment.se/sv/123-dr-martens-1461-dr-martens-lagskor.

Aldrig fel med Dr Martens

I dag känner nog de flesta till de berömda Dr Martens kängorna eller i alla fall känner de igen de karaktäristiska skorna med gula sömmar, räfflade sulor och runda tår. Och de här moderna klassikerna är inte bara snygga utan de är också designade för att vara funktionella och hållbara.

Med tanke på hur populära Dr Martens skor är i dag kan man tro att det är någonting nytt men faktum är att märket grundades redan 1945 av en tysk herre vid namn Dr. Klaus Martens. Och denne Klaus var en riktig doktor från början som hade fötter som sitt specialområde. Det var alltså han som designade Dr Martens kängorna med fötternas bästa i åtanke.

Efter kontakt med ett familjeföretag i England började tillverkningen av skorna som ganska snart blev väldigt populära bland arbetarna på den tiden. Därefter har en rad olika subkulturer förknippats med kängorna genom åren. Kanske är det först och främst bilden av skinheads från England från 1960-talet som dyker upp men även punkare och andra grupper i samhället har anammat trenden med Dr Martens.

Skor med attityd

Numera har Dr Martens utvecklats och erbjuder inte bara kängor. Även skor och stövlar finns med i sortimentet i olika färger och mönster så att alla ska kunna hitta sina personliga favoriter. Dessutom förknippas skorna i dag med en viss attityd och individuell personlighet. Investerar du i ett par skor från Dr Martens kan du vara säker på att ha dem i många år framöver innan du behöver köpa ett par nya.

25/02/2015Comments are DisabledRead More
Att ta vara på sina minnen

Att ta vara på sina minnen

En del minnen är så speciella att man vill kunna bevara dem och ta fram dem flera gånger. Ibland kan man spara en liten sak som påminner en om det som skett, typ en blomma från brudbuketten eller en sten från stranden. Andra gånger är det ett fotografi som får alla de underbara minnena att komma tillbaka.

bild 307 fotograferingMed Photobox kan man sortera och lagra sina fotominnen på ett alldeles speciellt sätt. En del bilder vill man bara behålla för sig själv, det är privata minnen. Men andra är det trevligt att dela med sig av. När man får en liten bebis, till exempel. Då kan alla släktingar, inte bara mor-och farföräldrarna, vilja ha en bild av det lilla pyret. Man kan skapa riktigt snygga fotoböcker hos Photobox, som man sedan kan ge som gåva. Ett alternativ är att man lägger upp bilderna och så får alla själva beställa det de önskar.

Andra gånger är minnet en viss sorts klädesplagg. Kanske den där vackra BHn från Timarco som man fick i present på bröllopsdagen, eller de där underbara shortsen, också från Timarco, som var ens belöning för att ha gått ner i vikt. Det är inte alls ovanligt att kläder, också underkläder, ges som present för speciella tillfällen. Ju intimare man är med personen, desto större chans att man får underkläder i present. Man kanske sedan lägger undan dessa kläder i en speciell byrålåda, just för att de får en att komma ihåg vissa situationer och känslor. Såvida man inte använder en Timarco rabattkod för att handla mer från samma ställe.

Många gånger är det just känslorna man vill mana fram, vare sig det handlar om en fotokalender från Photobox eller ett par spetstrosor från Timarco. Ibland kan man inte riktigt sätta fingret på känslorna, man vet bara att det är något positivt. Har man inte kvar sina saker kan man, till exempel, använda en Timarco rabattkod och köpa en likadan BH eller shorts, eller vad det än var som man fick. Andra tycker att det räcker med att ha ett klädesplagg från samma firma, man använder då Timarco rabattkod till att köpa något helt annat. De har ett stort utbud av olika sorters kläder.

Photobox, Timarco, Timarco rabattkod- allt detta kan vara olika sätt att hålla fast vid sina goda minnen. Naturligtvis glömmer man aldrig speciella tillfällen och händelser, men det kan vara trevligt att ha något påtagligt att se på och minnas.

16/10/2014Comments are DisabledRead More