Blogg

Bli moderiktigt med Dr Martens

Det finns en hel del klassiska plagg, väskor och skor som aldrig går ur tiden. Det blir helt enkelt inte fel om du väljer att lägga ner några hundringar till på någonting du kan använda säsong efter säsong eftersom det ständigt är mode.

48-dr-martens-kängor-bootsIbland kan det vara vettigt att investera i ett par ordentliga skor. Delvis ska de vara hållbara men också snygga. Sedan får de så klart också gärna fungera från en säsong till en annan. Skorna ska vara tidlösa med andra ord.

Om du är lite trött på att gå i butikerna kan du spana in utbudet på nätet också. Sortiment.se har bland annat ett brett utbud av skor och kängor som du kan välja och vraka bland. Och gillar man klassiska skor är Dr Martens lågskor ett bra alternativ, här finner du dem: http://sortiment.se/sv/123-dr-martens-1461-dr-martens-lagskor.

Aldrig fel med Dr Martens

I dag känner nog de flesta till de berömda Dr Martens kängorna eller i alla fall känner de igen de karaktäristiska skorna med gula sömmar, räfflade sulor och runda tår. Och de här moderna klassikerna är inte bara snygga utan de är också designade för att vara funktionella och hållbara.

Med tanke på hur populära Dr Martens skor är i dag kan man tro att det är någonting nytt men faktum är att märket grundades redan 1945 av en tysk herre vid namn Dr. Klaus Martens. Och denne Klaus var en riktig doktor från början som hade fötter som sitt specialområde. Det var alltså han som designade Dr Martens kängorna med fötternas bästa i åtanke.

Efter kontakt med ett familjeföretag i England började tillverkningen av skorna som ganska snart blev väldigt populära bland arbetarna på den tiden. Därefter har en rad olika subkulturer förknippats med kängorna genom åren. Kanske är det först och främst bilden av skinheads från England från 1960-talet som dyker upp men även punkare och andra grupper i samhället har anammat trenden med Dr Martens.

Skor med attityd

Numera har Dr Martens utvecklats och erbjuder inte bara kängor. Även skor och stövlar finns med i sortimentet i olika färger och mönster så att alla ska kunna hitta sina personliga favoriter. Dessutom förknippas skorna i dag med en viss attityd och individuell personlighet. Investerar du i ett par skor från Dr Martens kan du vara säker på att ha dem i många år framöver innan du behöver köpa ett par nya.