Blogg

Snuskartan – vilka länder har snus?

Snus är väldigt populärt i Sverige men inte riktigt lika populärt eller välkänt i övriga delar av världen. Endast två länder har ett så kallat snusförbud, vilket innebär att du inte får ta med dig snus när du reser till dessa länder. Dessa länder är Island och Singapore. Dock är snus väldigt ovanligt runt om i världen även om det är lagligt. Faktum är att inga andra länder inom EU får sälja snus, det är bara Sverige som får göra det. Därav är det viktigt att du ser till att ta med dig snus när du ska ut och resa, för att du inte ska få enorm abstinens under resan. Beroende på hur länge du ska vara borta kan det vara en god idé att ta med en stock eller två. Länderna har olika importregler men vanligtvis brukar du kunna ta med dig två stockar eller 20 dosor utan något större problem.

Byt till tobaksfritt snus

Om du funderar på att trappa ned på snusen kan det vara en god idé att börja med att trappa ned till tobaksfritt snus. Faktum är nämligen att om du helt slutar snusa behöver du ju inte fundera på hur du ska få tag i snus under solsemestern, dessutom är givetvis det bästa valet att leva helt tobaksfritt. Om du byter till tobaksfritt snus slipper du alla de gifter som tobak har i sig medan du fortfarande får i dig nikotin. Till exempel LYFT Freeze är omåttligt populärt i och med att det ger dig en riktigt brännande känsla, precis som riktig tobak. Detta kommer att få dig att vakna upp ordentligt och håller dig pigg hela dagen. Om du gillar tobaksprodukter med vanlig snussmak, granatäpple eller någon annan smak ska du spana in Vapes andra erbjudande, det är nämligen många och det finns något för alla smaker.

Det finns otroligt många hälsofördelar för dig som byter till tobaksfritt snus. Faktum är att det är betydligt svårare att sluta snusa än det kan vara att sluta röka. Detta har att göra med att du inte är lika begränsad i hur ofta du kan snusa medan rökare ofta måste gå ut och gå ifrån för att de ska kunna röka. En prilla kan du lätt sätta in under läppen utan att det stör någon annan, även om många inte tycker att det ser trevligt ut. Att du snusar stör ju ingen annan, men det är farligt för din hälsa. Därför bör du göra dig själv en tjänst och byta till tobaksfritt snus. Dessa är helt vita och kommer därför inte färga dina tänder och de är dessutom mycket bättre för din munhälsa. Du slipper alla de farliga gifter som finns i tobak och du kommer snabbt märka hur du mår bättre. Dessutom kan du le stort utan att du behöver oroa dig för att du ska ha snus mellan tänderna. Många använder sig av tobaksfritt snus för att trappa ned och för att sedan sluta snusa eller till och med sluta röka helt.