bambukläder

Det allra senaste om bambu

Bambu är en vacker växt. Stor och ståtlig, med sin lilla krona högst uppe på toppen. De kan bli över fem meter höga, med sina raka stammar. Om du nyper av skotten som kommer blir de ännu högre, och med kraftigare stammar. Och de växer riktigt bra i Sverige. På flera hålla ser du bambu som sticker upp ur rabatterna. Gärna bakom de andra blommorna, eftersom de är så höga.

Men framför allt så används bambu till annat, inte bara för att pryda din trädgård. I andra länder bygger de hus med bambu. Eller så ser du byggnadsställningar som är flera våningar höga, gjorda av bambustänger. Bambu är också bra för att göra tyg av. Sköna, naturliga tyger som är behagliga att ha på sig. Samt papper och mycket annat. En växt som är mycket användbar.

Kläder av bambu

En fördel med bambukläder är att de är sköna. Det är ett naturligt material som andas. Du håller dig torr, eftersom de suger åt sig svett och fukt. Många anser att det är bättre än bomull, som ju också är ett naturligt material. Du börjar se kläder av bambu lite varstans. Snygga bambustrumpor  som är sköna att ha på sig.

Något annat som blivit ganska populärt i Sverige är möbler av bambu. De är ofta lite rustika i sin utformning, men hållbara och lätta att hålla rena. För många är det en liten påminnelse om härliga semestrar i andra länder. Minnen som du för med dig hem till det egna huset. Bambu är ett vackert material som går att använda till mycket.

Konsten att odla bambu

Förutom att det är ett behagligt material att göra kläder av så är bambu ett bra alternativ av andra anledningar. Det är nämligen resistent mot ohyra av olika slag, och relativt lätt att odla. Detta innebär att det inte går åt några kemikalier för att odla bambu, som ju är fallet med till exempel bomull. Det är en fördel både för arbetarna på bambuplantagerna, och de som senare köper kläderna. Det går att odla bambu även i nordliga klimat.

I Sverige används bambu mest som dekoration. Du kan odla flera olika sorter. En del låter den växa upp och bilda häck, andra använder den inomhus för att dela av ett rum. Den är så stor och ståtlig, en dekoration i sig själv. Om du bara tänker på några få detaljer så borde du kunna ha glädje av din bambu i bra många år.

Förutom det faktum att den inte behöver besprutas är bambu snabbväxande. Det gör att du kan skörda ofta och den är bra för jordrotation. För de som är intresserade av miljövänliga alternativ i alla delar av livet så är bambukläder ett bra val. Förutom att de är så sköna och mjuka, absorberar fukt och håller dig torr. Listan över bambuns fördelar är lång, och många förundrar sig över att de inte upptäckt det tidigare.