View Sidebar
Organisera det perfekta barnkalaset

Organisera det perfekta barnkalaset

03/06/2016 14:40Comments are Disabled

Man ska inte tro att allt kommer att gå perfekt till väga när man bjuder in en grupp med barn i olika åldrar. Det går aldrig att planera exakt vad som sker på ett kalas, men det är också här som nöjet kommer in. Barn har så stor fantasi och energi att det alltid blir positivt- om man planerat och organiserat väl i förväg.

707-4-barnkalasDet viktiga är att maten och underhållningen är väl förberedda. Barn tycker om fingermat, korv och pizza är alltid klara favoriter. Om det handlar om en födelsedagsfest så bör man beställa tårtan i god tid, såvida mamma inte bakar den själv. Idag är det många som har olika allergier och intoleranser, det är alltid bäst att kontrollera i förväg eller ha alternativ till hands.

Den allra bästa underhållningen

Det finns mycket roligt man kan göra på ett barnkalas, men det är inte alltid nödvändigt att organisera allt själv. Genom att anlita en party arrangör för barnkalas så har man redan den huvudsakliga delen av underhållningen. Boka ett Frost barnkalas genom barnkalasspecialisterna Planet Rondo. Man kan sedan låta detta tema gå igen också hos dekorationerna och tårtan. Glass som ser ut som istappar, snögubbetårta eller kanske gele’ renar- det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Barnen brukar tycka om att delta i förberedelserna, de kan göra dekorationer eller blåsa ballonger. Det viktiga är att man gör det hela riktigt festligt, barn är som vuxna- de har behov av att släppa loss någon gång ibland. Planet Rondo erbjuder kalas med Disney karaktärer och många andra roliga teman som passar perfekt för barnkalasen. Detta är något som barnen kan relatera till, alla känner till de vanligaste karaktärerna. Det är något man pratar om i skolan, har på sina kläder och ser på TV. En del av den fantasivärld som barnen hör till och som för demär mycket viktig.

En fest som man sent glömmer

För barnen är längtan en stor del av det roliga, de ser ivrigt fram emot dagen för sitt kalas. Men det är också viktigt att allt flyter på som det ska. Samtidigt så vill ju gärna föräldrarna också ha det kul tillsammans med barnen, vilket inte är möjligt om man är allt för stressad. Genom att planera alla lekar och aktivieter så kan istället fokusera på barnen, det är ju trots allt deras dag. Och eftersom det alltid kommer upp något oväntat så är det bra med lite extra marginaler.

Ett tips är att dela in festen i kvartar, i alla fall om barnen är lite mindre. Det låter inte mycket, men är ungefär så lång tid som det mesta tar. Barn äter snabbt, de har inte tid eller lust att sitta ner och njuta av sin korv. De tröttnar snabbt på de olika aktiviteterna, så det är bäst att variera dem. Om man har något som de flesta tycker om så kan man lätt ge det dubbel tid. Vips så är kalaset över och alla går hem, trötta men nöjda.

Gåvor och fiskdammar

Det är ganska vanligt att ge ut små presenter till de som deltar i en fest. Om det handlar om en födelsedag så har ju alla barnen med sig en gåva till födelsedagsbarnet. Men innan de går hem kan det vara trevligt med någon form av aktivitet där de får ett pris. Ett alternativ är att ge alla sin egen godispåse eller present när de säger hej då. Fiskdamm är annars ett trevligt sätt att ge en festpåse. Man kan till exempel dela in det i presenter för flickor och pojkar, såvida man inte har gotteri eller annat som passar alla. En skattjakt är ett annat sätt att göra det hela lite mer speciellt. För de allra minsta barnen kanske ledtrådarna kan ritas eller tryckas ut med bilder, för större ungdomar kan man skriva rebusar eller gåtor.

Det är viktigt med barnkalas, barn i alla åldrar har behov av att känna sig speciella och uppskattade. Hela året runt är en bra dag för en fest, även om många satsar lite extra på födelsedagar och julfester. Egentligen behöver man ingen ursäkt, det räcker med att alla vill ha kul för att ställa till med fest.

Comments are closed