View Sidebar

Post Tagged with: support

Rädda din trasiga hårddisk

Rädda din trasiga hårddisk

Ibland kan det otänkbara trots allt hända. Paniken börjar bryta ut och stapplande ord trillar ur munnen. Nej, det kan inte vara sant. Hårddisken pajar och lägger av. Ångesten är ett faktum.

19-reparera-hårddisk-datorMen försök att mota tillbaka paniken lite grann även om det är svårt. Sätt dig ner och ta några djupa andetag. Därefter ska du se om det faktiskt går att göra något åt problemet i stället för att bryta ihop. Supportknappen.se är Sveriges första on-demandtjänst för teknisk support, klicka här om du vill läsa mer om du vill läsa mer om deras utbud av tjänster.

För du vet väl om att det går att reparera en trasig hårddisk och rädda i många fall stora delar av innehållet? Därför gör du rätt i att kontakta ett företag som sysslar med tekniska tjänster för att se om du kan lösa din trasiga hårddisk eller åtminstone rädda dess innehåll. Då kommer inte allting kännas lika hopplöst i alla fall, även om du kanske behöver köpa en ny dator.

Gör en backup

Många gånger går det alltså att fixa till en hårddisk som har gett upp eller i alla fall få ut dina prylar så som bland annat bilder, dokument och andra filer. Men för att du inte ska hamna i den här sitsen är det en väldigt bra idé att skaffa en extern hårddisk också och göra en backup med jämna mellanrum. Då är dina saker mer säkra.

Med en backup menas helt enkelt att du sparar allt du har på din hårddisk i datorn på en extern sådan också som inte är kopplad till datorn vanligtvis. Då kommer du alltid att kunna ha koll på dina digitala prylar så som bilder och dokument. Du gör med andra ord dig själv en tjänst genom att göra en backup regelbundet.

Olika typer av skador

När allting fungerar som det ska brukar de flesta inte bry sig allt för mycket om vilka skador eller fel som faktiskt kan uppstå. Det är ju alltid skönt när det är som det ska.

Men det finns lite olika fel som kan drabba din stackars hårt arbetande hårddisk. Det kan handla bland annat om mekaniska fel, sliten diskyta, logiska fel, brandskador eller elektronikskador. Och vill du ha mer information om de vanligaste hårddiskskadorna finner du det här.

Så om olyckan oturligt nog skulle vara framme gäller det att alltså att du håller huvudet kallt, även om det är svårt vid sådana tillfällen, och försöker kontakta ett företag som kan hjälpa dig att reparera din trasiga hårddisk. Förhoppningsvis går det också att rädda innehållet!

Och för din egen säkerhets skull, var inte lat och dra dig för att göra en backup. Det finns nämligen inga garantier för att just din dator och hårddisk inte skulle krascha någon gång. Det kan hända oss alla och då gäller det helt enkelt att vara förberedd. Särskilt om du vet med dig att du har mycket värdefulla saker som ligger och vilar på din hårddisk.

16/02/2015Comments are DisabledRead More