Blogg

Det är en konst att måla linjer

Ett gammalt ordspråk säger ungefär att om något är värt att göra, ska du se till att göra det väl. Det är en princip som fungerar riktigt bra i arbetslivet. För när du ser att vad du åstadkommit är bra, får du en viss tillfredsställelse. Nu är det inte alla yrken där du har en chans att utveckla dina talanger. Men ett gott dagsverke sitter alltid bra. 

Ibland märks det stor skillnad om du inte gör ditt bästa. Tänk bara på just linjer. Om de inte är riktigt raka och lagom tjocka så blir allting fel. Du börjar med en sned linje, och hela parkeringsplatsen påverkas. Med de rätta maskinerna och verktygen borde det inte vara något problem. Men den mänskliga faktorn är alltid viktig. När du tar dig tid att göra något väl, så syns det. 

Välja rätt redan från början

När det är dags att måla linjer eller andra markeringar gör du väl i att välja rätt företag. Någon som har rykte om sig att vara noggrann. Det är samma sak med vilken tjänst du än behöver. Kontrollera alltid deras referenser först. Annars kan det bli dyrt, om du får göra om alltihop. Se även på hur de behandlar sina klienter. Hur pass professionella de är och om de är kända för att hålla sina tidsramar. Vägmarkeringar i Stockholm är pålitliga och skickliga. 

De flesta jobbar med begränsade resurser. Så när du anlitar någon vill du att det ska bli bra. Den där lilla extra tiden det tar att leta fram de bästa lönar sig i längden. Du får ett bra jobb utfört, och kan fortsätta med allt annat. Ingen kan göra allting själv, utan det handlar jämt om ett samarbete med andra experter. På sätt och vis är det bra, för du kan då få de bästa. Linjemålning på asfalt måste göras korrekt redan från början. 

När vägen går framåt

Det kan inte nog understrykas hur viktig infrastrukturen är i ett land. Och inte bara i storstäderna, utan överallt. När gator och vägar är väl underhållna så fungerar allting bättre. Det krävs även bra belysning, för annars kan det lätt ske olyckor. Men tyvärr är det här något som har försummats i flera kommuner. Ibland handlar det om brist på pengar. Andra gånger är det byråkratin som kommer i vägen för verkligheten.

På sina håll kämpar lokalbefolkningen för att de så viktiga förändringarna ska utföras. Eller de där reparationerna som de väntar på. Då kanske de samlar in namn, ringer myndigheter och insisterar tills något blir gjort. Det borde inte fungera, men så är det nu i det verkliga livet. Om du inte ger upp brukar du få se resultat. Och då blir det fest. Ny asfalt och vägmarkeringar firas med champagne. 

Viktigt med väl organiserade parkeringsplatser

Så gott som alla har en bil nu för tiden. Du kanske inte använder den hela tiden, men mer eller mindre varje vecka. Och många åker fortfarande till jobbet med bil, det är det bästa valet. På sina håll finns det inte offentlig kommunikation, eller så måste du använda bilen i tjänsten. Därför har flera kontor och företag en egen parkering. Dels kan gäster ställa sig där, men det finns vissa markerade platser för de anställda. 

Ett alternativ är när företaget ligger i ett köpcentrum. Det är inte ovanligt att kontoren ligger ovanpå butikerna, så att du utnyttjar markutrymmet maximalt. Då finns det vanligtvis en stor parkering med speciella priser för de som jobbar där. Men du kan också använda utrymmet till mycket annat. Den otekniska kommunen har sina möten på parkeringsplatsen rapporterar Expressen

För en parkeringsplats är ju trots allt en stor, tom yta. Det finns linjer som visar var du ska ställa bilen. Men annars är det ett enormt utrymme. En del grupper samlas på parkeringsplatsen när de ska åka någonstans, för det finns plats för alla. Eller så kan du ha veckomötena med avdelningen här, om du inte klarar av att göra det någon annanstans. 

Linjer är viktiga

Helt klart är de här raka linjerna viktiga. Och det är en konst att måla dem. Du måste vara noggrann och mäta platsen ordentligt. På vägarna finns det vissa regler för hur bred ett körfält måste vara. Men även dikesrenen ska inte vara för liten, och så vidare. Det gäller att känna till alla de här reglerna, och sedan följa instruktionerna. 

För när du sitter i din bil och kör så är linjerna en guide. Speciellt om skyltarna inte syns eller har blivit vandaliserade. Då är det bara linjerna som gäller. När de är väl underhållna så bidrar de till säkrare trafik och färre olyckor. Om du följer dem vill säga. Det är ju alltid så att lagar måste följas för att de ska fungera. 

Läsa av linjerna

Men svenska folket är ganska bra på att läsa linjer och göra som de säger. Det är inte vanligt att någon parkerar på fel ställe eller hoppar över en heldragen linje. Helt klart sker det ibland, men det är inte så utbrett som i en del andra länder. Och resultatet har visat sig vara positivt. 

Antalet dödsolyckor är lågt, vilket är en kombination av att läsa linjer, ha på sig säkerhetsbälte och sänkta hastigheter. Så undervärdera inte de vita linjerna. När de är väl gjorda ger de dig en klar vägledning. Respektera dem och allting flyter på så mycket bättre. Det är en konst att måla linjer och en skyldighet att följa dem.