View Sidebar
Ha en hjärtstartare inom räckhåll

Ha en hjärtstartare inom räckhåll

17/06/2015 15:24Comments are Disabled

Ingen vill föreställa sig värsta tänkbara scenario så som att någon i familjen eller en vän på besök plötsligt drabbas av hjärtstopp. Men faktum är att det finns en risk att det kan hända någon gång när ni minst anar det. Och då kan en hjärtstartare som finns på plats i hemmet rädda liv.

134-hjärtstartareAlla önskar både sig själva och sina nära och kära ett långt och friskt liv. Tyvärr blir det inte alltid som man önskar. Och det gäller kanske i synnerhet vår hälsa eftersom man inte kan styra över det som händer i kroppen alla gånger. Självklart kan man tänka på vad man stoppar i sig för mat och om man motionerar tillräckligt mycket och regelbundet. Men det är inte synonymt med att sjukdomar och andra åkommor håller sig borta på samma gång.

Det finns någonting som är väldigt hemskt som kan drabba i princip vem som helst av olika anledningar och det är ett hjärtstopp. Då kommer hjärtat, som det låter, att stanna och därmed är personen som drabbats i livsfara. I detta tillstånd har de impulser som får hjärtat att bulta och därmed pumpa runt blodet i kroppen kommit i någon slags obalans. Och då stannar alltså hjärtat. Om detta händer gäller det att få ordning på impulserna igen illa kvickt om personen ska överleva.

Personer som drabbas av ett hjärtstopp behöver inte nödvändigtvis vara gamla eller särskilt överviktiga. Faktum är att även elitidrottare kan drabbas av hjärtstopp. Det har du säkert redan läst om eller sett på TV någon gång tidigare. Personen liksom bara kollapsar och faller ihop mitt i en match eller under ett spel.

Köp en hjärtstartare

I dag finns det utsatta hjärtstartare på de flesta allmänna platserna i Sverige så att man lätt ska kunna få tag på en hjärtstartare om olyckan dessvärre skulle vara framme och någon drabbas av ett hjärtstopp utan förvarning. Självklart ska ambulans kallas till platsen via 112 men om en hjärtstartare finns på plats kan de som är där redan påbörja räddningsprocessen och på så sätt öka personens chanser att överleva.

En hjärtstartare är utrustad med en röst som talar om för dig hur och vad det är du ska göra. Denna röst talar svenska så att du inte ska kunna missförstå någon del i anvisningarna för hur apparaten används. Här är nämligen varje så klart dyrbar.

Men det är ju inte alltid att man befinner sig på en allmän plats där det finns en hjärtstartare då ett hjärtstopp inträffar. Det kan ju faktiskt hända i hemmet också och då kan det mycket väl vara en familjemedlem eller en nära vän som drabbas. Därför kan det vara guld värt att investera i en hjärtstartare som finns på plats någonstans i hemmet. I dag finns det möjlighet att köpa hem en hjärtstartare från en rad olika märken. Du kan bland annat köpa hjärtstartaren Zoll AED Plus på http://defibrillator-hjärtstartare.se/item/zoll-aed-plus.

Vill du se flera olika hjärtstartare så kan du kika på Akutgruppens alla hjärtstartare och välja utifrån vad som passar er bäst. Det är trots allt ni som ska känna er nöjda och trygga med den hjärtstartare ni väljer att köpa som en slags livförsäkring om någonting skulle hända.

Säkert före osäkert

Även om vem som helst kan drabbas av hjärtstopp finns det så klart en större risk att en äldre människa drabbas av det. Och därför kanske det är extra viktigt att ha en hjärtstartare hemma om man har nått ålderns höst. Det gäller helt enkelt att ta det säkra före det osäkra. Så var inte rädd för att lägga ner lite pengar på detta. Skulle den komma till användning någon gång kommer ni tacka er lyckliga stjärna att ni hade den. Och om den inte används är det egentligen bara bra!

Några som också väljer säkerhet är bandet Lasse Stefanz och Aftonbladet skriver om Lasse Stefanz som tar med sig hjärtstartare på turné. Och då är det inte bara till för om någon i bandet skulle drabbas av hjärtstopp. Det kan även hända att någon i publiken behöver en hjärtstartare och då finns det en hjärtstartare tillgänglig direkt.

Comments are closed