View Sidebar
Spara tid och pengar på städning

Spara tid och pengar på städning

23/12/2013 00:39Comments are Disabled

Man måste städa, det är ett faktum. Vare sig det handlar om hemmet eller jobbet, är det viktigt med en ren omgivning. Det påverkar både hälsa och humör, speciellt om det inte utförs på rätt sätt. Samtidigt vill man inte lägga ner allt för mycket tid och pengar på denna del av vardagen. Som tur är finns det olika möjligheter att välja mellan.

MA353-ekonomisk städningNär man väljer städbolag för arbetsplatsen låter man dem ofta lägga in ett bud, en offert, för hur mycket det kostar och vad som är inkluderat. Vill man inte betala så mycket kanske man lutar åt att acceptera det lägsta budet. Men bara för att man inte har höga månadskostnader betyder inte alltid att det är ekonomisk städning. Vad man ska lägga noga märke till, förutom hur mycket man får betala, är vad som kommer att städas.

Ekonomisk städning innebär att allt blir rent, utan att man får betala ett överpris. Men man måste först bestämma sig för vad som är viktigt och vad man vill ska städas. En del utrymmen måste tas om hand om varje dag. Badrum, telefoner och papperskorgar, samt eventuellt kök brukar ingå i den dagliga rutinen. Men sedan har man olika moment som kanske inte behöver göras varje dag.

Det är, till exempel, ganska vanligt att våttorka golv bara någon gång i veckan. Många kontor vill ha dammsugning ett par gånger i veckan, och så vidare. När man väljer ekonomisk städning ser man på vad man får för pengarna. Man vill inte fuska med denna viktiga del av trivseln på en arbetsplats. Alla mår bättre av att renhållet fungerar väl och utförs regelbundet.

Något annat allt fler är intresserade av är vilka produkter som används för ekonomisk städning. Man vill inte ha hälsovådliga, starka kemikalier, såvida det inte är absolut nödvändigt. Detta är viktigt inte bara i hemmet, men även på arbetsplatsen. Ett bra städbolag vet vilka produkter fungerar bäst på vilket underlag, och även hur det kan påverka människor. Det är fortfarande ovanligt att bara använda helt kemikaliefria, organiska städprodukter eftersom det inte alltid är lätt att få det helt rent.

Man bör därför inte bara se på pris när man hyr in ett städbolag, även om detta också är viktigt. Istället ska man tänka på erfarenhet, hur de utför arbetet och med vilka produkter. Städning är något som man inte ska behöva tänka på, det är en självklarhet att det ska vara rent runt omkring en.

Comments are closed