Blogg

Bästa tipsen för badrumsinredning 

Det spelar ingen roll om badrummet är stort eller litet, här tillbringar man tid varje dag och det är ett viktigt rum. De flesta har inte råd att skapa lyxiga badrum med handhuggna badkar och annat som de rika på TV gör. Men det finns en hel del små detaljer och tips som kan göra att badrummet upplevs som lyxigt utan att man spräcker sin budget. Samtidigt så måste det vara funktionellt med allt som familjen behöver.

117-5-basta-tipsen-badrumsinredningOm man renoverar sitt badrum eller bygger nytt så kan det vara lättare att inreda det precis som man vill. Det finns idag flera fina basvaror, som handfat, toalett och badkar i en rad olika modeller och färger. Här finns det stort utrymme att blanda och kombinera, med något som passar in ens eget badrum. För att skapa plats är det ganska vanligt att bara ha en dusch, men även här finns det ett flertal alternativ. Men även de som flyttar in i ett hem där det redan finns ett badrum kan göra mycket för att göra det lite personligare och mysigt.

Praktisk belysning i badrummet

De flesta börjar sin dag i badrummet, och det är också här man avslutar den. Det är här man tvättar sig och borstar tänderna, sminkar sig och även klär på sig. Fixar håret och tar hand om sig själv. Bra belysning är därför grundläggande, och det behövs lampor på olika ställen. Minst en spegel bör sitta i badrummet och har man plats gärna en lång där man kan se hela kroppen. En snygg badrumsspegel med inbyggd belysning kan vara lösningen.

Många kombinerar en taklampa med belysning över handfatet, och kanske också ett par lampor på väggen. För om man ligger i ett varmt bad och läser så är det skönt med en viss belysning, men om man ska sminka sig så krävs det en annan. Eftersom badrummet är platsen för flera olika aktiviteter så krävs det olika sorters belysning. Det är bäst när du väljer en badrumslampa som tål de påfrestningar som finns i ett badrum.

En plats för allt

Om man är en familj med barn kan det snabbt bli många handdukar och tandborstar att hålla reda på, även om de flesta hus idag har minst två badrum. Men även för ensamstående eller par så finns det flera saker som man gärna har till hands. Ett badrumsskåp ovanför handfatet är ett praktiskt sätt att förvara alla de små sakerna. En hylla eller ett fristående högre skåp kan ta hand om handdukar och annat som behövs här. De bästa tipsen för badrumsinredningen hittar du här i en artikel från Expressen.

Förutom alla de praktiska arrangemangen vill de flesta ha ett badrum som är inbjudande. Här kan färgvalet spela en stor roll, naturfärger brukar ge ett lugnt och fridfullt intryck medan andra föredrar lite tuffare färger. Man kan också fortsätta temat med natur genom att ställa in lite växter i badrummet. Kaktusar är trendigt just nu, men det finns en rad olika växter som kan trivas bra i ett våtutrymme. Rotting och korgtillbehör är också trevliga i badrummet, kanske med en korg för krämer eller smutstvätten.

En del vill ha ett badrum som är vitt och luftigt, de satsar på ljusa färger och gott om golvyta. Andra föredrar en liten oas, full av växter och andra naturliga material som ger en känsla av att vara i djungeln. Marina motiv och mönster är populära, men också vackert kakel med dekorationer. Med bra belysning och ett tema som man trivs med så kommer badrummet att bli ett av de bästa rummen i hemmet. Det kan vara både inbjudande och praktiskt för vardagslivet.