View Sidebar
En lönsam hobby

En lönsam hobby

21/02/2014 02:06Comments are Disabled

För många är en hobby något som kostar pengar. Man betalar avgifter till tennisklubben, köper material till sin snickarverkstad och använder mycket bensin för att åka runt på olika tävlingar. Inte så att man har något emot det, en hobby kan vara en mycket viktig del av ens liv. Men ibland kan det vara kul att kunna tjäna lite pengar samtidigt som man driver med något man tycker om.

MA360-musikerMånga musiker har inte fast anställning i ett band eller liknande. Istället tar de ett gig när det kommer upp. Ibland kan det vara regelbundet, man spelar för samma arrangör flera gånger. En del spelar på bröllop eller andra fester, men inte så ofta. Allt beror på hur inriktad man är på det och hur många tillfällen som finns.

Det är inte ovanligt att man är musiker på deltid, som en hobby på sidan av. För en del är det mer en passion, något som man verkligen älskar att hålla på med. Man kan försöka utöka sin verksamhet steg för steg, och se om det finns tillräckligt med underlag för att hålla på med musik på heltid. För de flesta förblir det dock en dröm. Om man är riktigt duktig på att spela kan man naturligtvis ha större chanser.

Andra har inget emot att vara musiker på sin fritid. De har inte en tanke på att säga upp sig från sitt vanliga jobb, utan musik är något extra i livet. Genom att ta lite spelningar då och då så känner de sig tillfredsställda. Men även om det bara är en hobby kan det vara kul att få betalt, att kunna spela för pengar. Det är skillnad på att spela ihop med ett gäng kompisar eller att spela för en publik.

Fakturera dina kunder enkelt

Det är till hjälp för frilans musiker att man kan skicka faktura utan att ha eget företag. Man gör ett avtal med ett faktureringsbolag, och sedan ställer de ut fakturan till arrangören eller klienten. De övervakar och tar emot betalningen och förmedlar den sedan. Med vissa klienter slipper man till och med vänta på att de betalar fakturan. Faktureringsbolaget betalar ut summan direkt, och sedan tar de pengarna när de kommer in. Vare sig det handlar om musik eller någon form av hantverk, är det roligt att kunna visa upp sig och även sälja sina produkter. Det ger en känsla av tillfredsställelse och kan också inbringa lite pengar.

Leave a reply