View Sidebar
Att välja virusprogram för företag

Att välja virusprogram för företag

19/02/2014 01:14Comments are Disabled

Alla idag vet att ett bra antivirusprogram är av yttersta vikt. De flesta har ett installerat och gör allt de kan för att skydda sig mot attacker utifrån. Eftersom ett företag ofta har lite annorlunda behov än en privatperson bör de se på virusprogram för företag.

MA169-internetNär man har flera datorer hopkopplade i ett nätverk leder det ofta till större exponering till nätet. Det behövs inte lång tid för att ett virus ska kunna förstöra hela systemet totalt. Därför ska man se till att ha ett bra virusprogram för företag. Vilket man väljer kan bero på hur stort ens företag är, men också vad man anser är viktigast.

Vissa företag prioriterar minimala fotavtryck, medan andra vill satsa mer på en IT-miljö med många finesser och valmöjligheter. Man väljer därför olika virusprogram för företag. Priset kan även variera beroende på hur många anställda man har. Ofta kan man få ett tre-årspaket. Det kostar lite mer men blir billigare om man slår ut det på varje år.

När man skaffar ett virusprogram för företag brukar en användare bli administratör. Det kan vara olika med de olika programmen, men en adminstratör har relativt stor kontroll över nätverket på arbetsplatsen. Man kan till exempel hantera installation och uppgradering, men även flyttbara media. Detta kan vara bra när de anställda använder sig av USB-minnen. Det är även viktigt att skydda filer som delas mellan datorerna och se till att den epost som kommer in är säker.

Genom att ha ett virusprogram för företag som är lätt att använda kan man lösgöra viktig tid för andra uppgifter på kontoret. Samtidigt måste man se till att det innehåller alla de komponenter som ens företag har behov av. Det bör innehålla regelbundna skanningar, förutom säker filhantering och epostsäkerhet. Ett större företag använder ofta ett datasystem på ett annorlunda sätt. Man kan ha flera hundra datorer sammankopplade till ett nätverk och är verkligen exponerade. Därför begränsar man vanligtvis de olika datorerna i enlighet med vilka arbetsuppgifter de har.

Om man inte är säker på vilket viruskydd som är bäst för ens företag kan man pröva en av de utvärderingsversioner som finns. De brukar vara något begränsade i sin omfattning, men man kan få en ide’ om vad man får. Det är även viktigt att se vad som är inkluderat i ett paket och vad som är extra, som till exempel en SQL-server. Med ett bra virusprogram kan man verkligen skydda sitt företag.

Leave a reply