View Sidebar
En väl utrustad konferensanläggning

En väl utrustad konferensanläggning

01/11/2013 16:56Comments are Disabled

Ett flertal platser annonserar idag om att man kan ha sina konferenser hos dem. Det kan vara vanliga hotell som specialiserat sig eller så är det en ren konferensanläggning. Vad ska man se efter ocn vad kan man förvänta sig?

MA24-slappna av på konferensDet grundläggande när man väljer konferensanläggning är att de har plats för alla deltagare att sitta väl. Vare sig man ställer ut stolar och bord, har en aula eller använder sig av en matsal, bör det finnas gott om plats att röra sig. Annars kan det bli ett väldigt skrapande och störningar om någon behöver gå ut, till exempel. Man önskar ofta sitta bekvämt om man ska ha konferens under några dagar, så det kan löna sig att be om en bild på vilka stolar man använder.

Vare sig man väljer ett hotell eller en konferensanläggning behöver man en väl fungerande ljudutrustning. Det kan bli jobbigt att stå och skrika i flera dagar eller behöva fråga flera gånger vad folk säger. En mikrofon och bra högtalare som är strategiskt placerade brukar räcka. Vissa konferenser hålls runt bord, med diskussioner i olika grupper. Då har man inte samma behov av en ljudutrustning. Men ofta har man i alla fall vissa delar av programmet tillsammans, där man behöver höras väl.

Många väljer att lägga sina konferenser på ett hotell, för att deltagarna ska kunna bo där under programmet. Det har blivit allt vanligare att välja konferensanläggning eller hotell efter vad de har för bekvämligheter. Man kan till exempel kombinera konferens med en spa-weekend, sightseeing eller annat program. På så sätt blir det ett mer attraktivt arrangemang. Ett flertal företag använder det som ett incentiv för sina medarbetare, konferens i kombination med nöje.

En annan viktig anordning som bör finnas på en konferensanläggning är en matsal. Som ett minimum så fikar man ett par gånger om dagen, men ofta så äter man även lunch på konferensen. Återigen vill man kunna sitta bekvämt och det ska inte vara allt för långa köer till maten. Har man många deltagare, eller flera konferenser samtidigt, kanske man måste göra ett schema för måltiderna. Vissa får äta lite tidigare, medan andra får en något senare lunch. När man bokar konferensanläggning kan man fråga om de lagar maten själva eller använder sig av catering.

Det är alltid bäst att informera sig ordentligt innan man bokar en konferensanläggning. Ofta är det små missförstånd som kan skapa problem, men man kan undvika dessa genom tidig kommunikation.

Leave a reply