View Sidebar
Glassa till hemmet med inglasningar

Glassa till hemmet med inglasningar

24/07/2016 16:35Comments are Disabled

Det blir allt mer populärt att använda sig av glas i heminredning och arkitektur. Detta vackra material passar bra för detaljer både utom-och inomhus, och det är både starkt och tåligt. Denna trend med bland annat inglasningar har fört ljuset in i de svenska hemmen. Men förutom att vara snyggt så skapar det också en större boendeyta, huset blir helt plötsligt mycket luftigare. Det finns många mycket imponerande exempel på hur arkitekter har använt sig av glas för att förvandla ett hem totalt.

Window.

Ett glasräcke på trappan som leder till övervåningen, eller kanske ett runt uteplatsen, gör stor skillnad. Ett inglasat uterum, eller balkong, skapar plats och förlänger säsongen. Ett par extra fönster ger mer ljus till rummet, och alla mår lite bättre under de mörka vintermånaderna. Glas är med andra ord ett användbart material och ett som alla borde använda lite mer. En annan fördel är att det passar ihop med de flesta andra material och färger. Trä och glas är en fantastisk kombination, men även målade ytor kommer till sin rätt på ett helt nytt sätt genom att sätta dem samman med glas.

Den växande glastrenden

Vartefter som allt fler väljer att inreda med glas, ute eller inne, så har också utbudet ökat. Företagen har blivit mer effektiva och kan nu komma upp med flera olika lösningar. Därmed har familjen ett större urval och kan få en inglasning eller detalj som passar perfekt till deras hus. Eftersom dagens glas och fönster är av en sådan god kvalitet behöver ingen vara rädd för att förlora värme om de sätter in ett par extra fönster. De är väl isolerade och ser till att kylan hålls ute. Det är även ett utmärkt material för att skapa lättstädade väggar i köket, utan fula fogar. Läs mer på Glashem.se.

Men bland det allra vanligaste är att glasa in en del av huset, och därmed skapa ett extra rum eller göra ett existerande rum större. För de som bor i lägenhet kanske det finns möjlighet att glasa in balkongen, något som kan göras med både större och mindre balkonger. Vissa hyresvärdar lägger till en slant på hyran, som hyresgästen sedan fortsätter att betala, så det blir inte ett stort utlägg med allt på en gång. Men resultatet är helt fantastiskt, den kalla årstiden blir kortare och den varma längre. Man kan sitta ut långt in på hösten, trots att det är ganska kallt utanför. Ibland görs alla balkonger samtidigt, det blir helt enkelt en del av fasaden.

Andra glasar in en uteplats, och då kan det bli ett ganska stort utrymme tillgängligt. Ibland regnar det hela sommaren men man kan ändå sitta ute och njuta av naturen i ett inglasat rum. På vintern är det många som förvara sommar-sakerna här, de är helt skyddade mot väder och vind. Snygga inglasningar som tar hemmet till en ny nivå. Värdet på hemmet kommer att gå upp, men allra viktigast är att familjen har fler möjligheter att sitta ute och mysa. En del glasar in olika delar av huset, så man kan njuta av både morgon- och kvällssolen.

Olika sorters inglasningar

Det finns ett flertal sätt att glasa in ett uterum, allt från bara en vägg upp till alla fyra. Med skjutdörrar kan man snabbt komma ut i trädgården, och öppna upp för att få in luft och värme. Hur du glassar med inglasningar skriver Magazin24 om här. Med rätt sorts glas kan det räcka med en liten värmefläkt för att det ska bli varmt och skönt på vintern. Tänk att sitta inne och njuta av naturen, när trädgården är täckt av snö. En morgonfika medan fåglarna sitter på fågelbordet och pickar i sig talg. Det är verkligen något utöver det vanliga, ett av de bästa sätten att börja en vintermorgon på.

Om huset är litet och trångt så kan en inglasning vara ett lätt och billigt alternativ till att bygga ut. De flesta tycker om att vistas ute så mycket som möjligt, men en inglasning är att ta det hela ett steg längre. Här har man möjlighet att skapa ett helt rum, som kan möbleras och inredas precis som familjen har behov av. Detta kan bli det officiella vardagsrummet, dit alla dras och trivs i. Genom att glasa in en del av huset så lösgörs det plats någon annanstans, till  exempel det gamla vardagsrummet. Eller så kan man göra det hela större genom att glasa in en del av ett rum, så att en längre eller vidare yta kan utnyttjas.

Av alla dessa exempel är det uppenbart att inglasning ofta är ett av de allra bästa alternativen för en familj. Både för att skapa extra plats, det blir ju ett helt nytt rum, eller för att komma närmare inpå naturen. Det faktum att dagens produkter är så pass härdade och starka gör att man ofta kan utnyttja sitt nya uterum året runt.

Comments are closed