View Sidebar
Unga entreprenörer i städbranschen 

Unga entreprenörer i städbranschen 

13/07/2016 13:17Comments are Disabled

Att starta eget är ett stort steg i livet, oavsett vilken ålder man är. Men att komma igång som entreprenör vid en ung ålder kan vara ännu svårare. Samtidigt är det så pass svårt för de unga att etablera sig på arbetsmarknaden att allt fler anser att detta är en satsning som är viktig.

Cleaning.

Det finns många fördelar med att öppna eget, så att säga. Dels kan man reglera sina arbetstider och själv välja uppdrag, även om det vanligtvis handlar om att ta allt man får i början. Men i längden så kan det bli ett bra sätt att spara och lägga undan pengar. Vartefter firman växer till sig och det kanske blir dags att utöka, så blir ju vinsten större. Detta gäller också inom städbranschen.

Att jobba med städning

Det kanske inte låter så glamoröst att jobba med städning, men bilden av en städare har förändrats en hel del de sista åren. Nu är det ett framtidsyrke, ett jobb som både unga och äldre trivs med. Tidvis kan det vara hårt, det är ju fråga om ett fysiskt ansträngande arbete. Men dagens utrustning är mycket mer anpassad till människokroppen, och sedan finns det utbildningar där personalen lär sig hur man ska jobba utan att få skador.

Dagens kemikalier och städ-produkter är också mer naturliga och mindre farliga än de var tidigare. Ett antal städfirmor idag använder sig bara av ekologiska och naturliga produkter, de värnar om miljön på detta sätt. Som en del av det så använder de sig även av speciella sopsäckar som är ekologiskt nedbrytbara. Men dessa saker gynnar inte bara miljön utan gör det till en säkrare arbetsplats också för städpersonalen.

En klar fördel med städbranschen, och kanske en anledning till att det lockar unga entreprenörer, är de flexibla arbetstiderna. Många kontor, till exempel, föredrar att man städar på kvällar och helger. Sedan finns det hemstädning, å andra sidan, som ofta är på dagtid. Dessa olika tider och uppdrag gör att man kan planera sin tid bättre. En del pluggar och jobbar med städning på sidan av, medan andra har barn och vill jobba när de är i skolan. Winfield AB är en städfirma i Skåne med Malmö och Lund som bas.

Unga städare som kan sin sak

Det är ju inte bara själva yrket som lockar, men även möjligheten till att bli entreprenör. Innan man sätter igång kan det dock vara bra med lite erfarenhet, det är ju inte bara att plocka upp en mopp och börja torka golvet. Som med alla andra yrken och branscher så kan det vara en fördel att ha erfarenhet inom olika grenar av städning. När man prövat på lite av varje är det lättare att se vilka uppdrag som kan vara lämpliga och hur mycket pengar man ska lägga i offerten. I denna artikel i Örnsköldsviks Allehanda kan man läsa om unga entreprenörer i städbranschen.

Det är härligt med unga människor som vet vad de vill och inte är rädda för att satsa. Inte på ett vårdslöst sätt utan med noga kalkylerade risker och väl grundade planer. Detta kan vara lösningen på all den arbetslöshet som finns idag, och en möjlighet för de unga att flytta till orter där det inte finns så mycket jobb att välja på. I storstäderna kanske det finns flera arbetstillfällen att välja mellan, men det är inte alla som vill bo just där. Unga entreprenörer inom städbranschen kan vara precis vad orten behöver. En frisk fläkt som satsar på sin framtid, och har valt ett serviceyrke för att göra detta. Städning är något som alltid kommer att behövas, så firman har alla förutsättningar för att lyckas.

Comments are closed