View Sidebar
Konsten att bygga om och renovera

Konsten att bygga om och renovera

04/10/2014 18:32Comments are Disabled

Det är inte direkt kärnfysik att bygga om ett hus, men det finns en hel del saker att tänka på. Genom att förbereda sig och läsa på lite så kan man spara mycket tid och pengar, och även problem. Om man väljer att göra en del själv kanske man ändå måste hitta hantverkare för vissa moment. Därför är det bra att sitta ner och tänka efter ordentligt innan man ens ser på en hammare.

MU290-träräckeMan brukar börja med att lägga upp en tidsplan. Denna varierar naturligtvis beroende på hur mycket man ska göra i huset och vilka delar man ska göra själv. En budget är också mycket viktig, men den måste vara realistisk. Sedan försöker man hålla sig till dessa planer och sätter igång.

För att kunna skapa en realistisk budget bör man se sig omkring lite. Kontakta en tillverkare av trappor och få pris på en l-trappa eller vad man tror kommer att passa bäst. Har man redan en befintlig trappa blir det lättare, då behöver man inte bekymra sig för vilken form den ska ha. Man bara byter ut den, det viktiga är att man får rätt mått och vinklar.

När man pratar med tillverkare av trappor och ber dem om ett pris på en l-trappa måste man också välja hur den ska se ut. Ska den vara bred med stora trappsteg eller kanske lite mindre och smalare? Vill man ha ett träräcke eller ska det vara rostfritt? Spjälor med infrästa rillor eller svarvade stolpar? Man kan ha mycket kul om man hittar rätt tillverkare av trappor. De vet så mycket och kan komma med förslag. Vanligtvis har de även bilder på trappor de tillverkat så man kan få lite tips innan de skriver pris på en l-trappa.

En annan sak man pratar om när man får pris på en l-trappa är vilket träslag man ska använda. Furu brukar vara standard, men om man vill lägga ner lite mer pengar är ek ett bra alternativ. Det finns naturligtvis flera valmöjligheter, bland annat björk och valnöt.

Här får man se på sin budget, om trappan är den del av huset man vill lägga ner lite mer på eller om man nöjer sig med något lagom snyggt och hållbart. Att välja en bra tillverkare av trappor är viktigt, det är en del av huset som man sliter ganska mycket på. Har man barn så blir det ännu mer när de springer och hoppar.

Leave a reply