View Sidebar
Så förlänger du livslängden på din mobiltelefon

Så förlänger du livslängden på din mobiltelefon

21/05/2017 16:28Comments are Disabled

49-6-1-forlang-livslangden-pa-mobilen

Det finns mycket du kan göra för att verkligen ta hand om din mobil. Till att börja med är det naturligtvis bäst att vara försiktig, till exempel genom att inte lägga den var som helst. Många placerar mobilen på bordet när de äter eller dricker kaffe. Bekvämt, men det är lätt att spilla. Andra bär omkring med den i handen eller byxfickan. Återigen praktiskt men olyckan är lätt framme.

Samtidigt så vill ju alla kunna ha sin telefon till hands, för det mesta så går det bra. En lämplig kompromiss kan vara att du vidtar olika åtgärder för att skydda telefonen, men utan att förlora din bekvämlighet. Som tur är så är marknaden full av bra tillbehör, i flera olika färger och former, som kan ge dig en viss försäkran om att telefonen inte går sönder innan det är dags för en ny.

Viktiga tillbehör-  de små detaljerna

Egentligen är det inte så mycket som behövs för att telefonen ska hålla längre. Ett bra skal, skärmskydd och andra små detaljer som gör stor skillnad. Hörlurar, hållare, fodral och mycket annat kan göra det lättare att använda mobilen också, inte bara vara till skydd. Gå hit för att se Samsung Galaxy S8 Plus fodral. De är populära eftersom de lindar in mobilen i ett skyddande lager. En del är gjorda av läder, andra har fantasifulla mönster. Allt efter vad du själv tycker om.

Det finns flera roliga trender när det kommer till mobilskal och andra tillbehör. För många är det en självklarhet att byta skal ofta, kanske varje dag till och med. Skalet ska matcha humör och klädsel, som vilket tillbehör som helst. Eftersom dessa skal och fodral inte kostar så mycket är det lätt att ha flera stycken. Bland annat är det en uppskattad present, en lite tanke då och då. Ett skärmskydd till Samsung Galaxy S8 Plus går att hitta här.

Personliga tillbehör för mobilen

Det är inte alls svårt att hitta ett skal som du tycker om. Utbudet är något alldeles enormt och varje modell har flera sorter att välja mellan. Om du trots allt vill ha något ännu mer unikt är det inte alls så komplicerat att tillverka ett skal själv. Det går idag bra att göra sitt eget mobilskal. Läs mer om hur i denna artikel från Expressen.

Du kanske kan bjuda in kompisarna till en pysselkväll när ni alla tillverkar era egna skal. Det kan vara en rolig julklapp, något riktigt personligt. Annars kan man också beställa skal med egna bilder tryckta på dem. Du laddar bara upp de bilder du önskar och sedan levereras skalet hem till dig. Möjligheterna för personliga tillbehör är många, det är bara att få igång fantasin och låta den flöda.

49-6-2-behandla-mobilen-val

Tillbehör som skyddar telefonen

Den allra viktigaste anledningen till att ha fodral, skal eller skärmskydd är dock att skydda telefonen. Om damm eller fukt kommer in så kan den gå sönder, det är fråga om känsliga datorer trots allt. Därför är det en bra vana med dessa tillbehör, något som du bör skaffa så fort du byter telefon. Nyheter24 rapporterar i denna artikel om hur mobilen håller längre tack vare skärmskydd.

Dagens mobiltelefoner är högt utvecklade och du kan göra det mesta med dem. Priserna är inte överdrivet höga, men det är i alla fall en ordentlig slant. Därför kan det vara dumt att inte skydda mobilen så gott det går. Med ett billigt litet skal kan din mobil hålla längre. Och om du har skärmskydd så kan det göra stor skillnad om du skulle tappa telefonen. Man vet aldrig vad som kan hända och om olyckan är framme gäller det att begränsa skadorna.

Fantasifull design och utveckling

Alla har en mobiltelefon idag och ett flertal har mer än en. Detta har lett till en stadigt växande marknad med tillbehör. En del är roliga och fantasifulla, något som du kanske inte saknar om du aldrig hört talas om dem. Men mycket är verkligen basen för att kunna använda sin telefon fullt ut. Denna artikel från Dagens Industri berättar om hur svensk design är populär när det kommer till mobiltillbehör.

Couple with laptop and mobile phone relaxing in deckchairs

Ett område där uppfinnarna jobbar för högtryck är hörlurar. Många som pendlar till jobbet lyssnar på musik eller ljudböcker. Andra pratar i telefon en stor del av dagen och vill slippa hålla i mobilen. När man åker bil är det en självklarhet att ha en hörlur på sig för att kunna ta emot samtal och utnyttja den tid man har. Trådlösa hörlurar hör till det allra senaste. Men även riktigt bra lurar som stänger ute störande ljud och som håller musiken borta från medpassagerare.

Ta hand om din mobil

Genom att vidta dessa i många fall mindre åtgärder så kan du förlänga livet på din telefon. Ett skärmskydd eller skal kan verka som ingenting men har visat sig vara av stor vikt för att skydda telefonen. En bra mobiltelefon är inte billig, även om du kanske inte märker av det vid köp på avbetalning. Det är onödigt att inte skydda den, speciellt när det är så enkelt.

Så ett bra skal, eller ett fodral om du föredrar det, är grunden för att inte något händer med mobilen. Sedan finns det många andra bra tillbehör som förenklar livet och gör att de håller bättre. Det gäller att hänga med i utvecklingen och se vad som behövs för att telefonen ska hålla. Bland annat så har man funnit att det är bäst att ladda telefonen i god tid, att batteriet inte måste bli helt slut först.

Ett snyggt skal sitter alltid rätt och kan ge din look det där lilla extra. Pröva på olika varianter och byt gärna skal för att matcha dina kläder. Det är en rolig detalj som kommer att hålla telefonen skyddad. En liten stöt kan göra stor skada, men skal skyddar flera sidor samtidigt. Inget damm kommer in och den lilla datorn där inne ligger säker. Du kommer att kunna ha glädje av din mobil i många år. I alla fall tills nästa modell kommer ut.

Comments are closed